Synergia – nowa aplikacja mobilna dla Rodziców i Uczniów

Rodzice i uczniowie otrzymali nową aplikację mobilną Synergia. Umożliwia ona przeglądanie najważniejszych informacji z konta w rozwiązaniu LIBRUS Synergia w dowolnym miejscu i czasie. Z rozwiązania korzysta obecnie ponad 2,5 miliona użytkowników w ponad 4 tysiącach szkół.

Aplikacja Synergia dostępna jest do pobrania bezpłatnie na stronie www.synergia.librus.pl/aplikacjemobilne i w sklepach mobilnych App Store i Google Play. Zastąpiła ona poprzedni produkt, „e-Dziennik&Synergia”, wprowadzając wiele nowych funkcji i udogodnień dla użytkowników, m. in. spójny wygląd na wszystkich urządzeniach i platformach, obsługę tabletów czy dostęp do szkolnych wiadomości.

– Wprowadzenie aplikacji podyktowane było nie tylko zmianami w ustawie o systemie oświaty, a co za tym idzie – także w modelu dostarczania e-dzienników do szkół, ale przede wszystkim oczekiwaniami naszych użytkowników – mówi Marcin Kempka, prezes firmy Librus. – Coraz bardziej zaawansowane urządzenia mobilne przyzwyczaiły nas, że dzięki nim możemy w każdym miejscu i czasie mieć wygodny, alternatywny dostęp do treści, bez potrzeby logowania się na komputerze. Użytkownikom zależało więc na rozwinięciu starej aplikacji o wiele nowych funkcji. Dlatego zdecydowaliśmy się przygotować nowoczesny produkt, który będziemy stale dostosowywać do zmieniających się technologii i oczekiwań rodziców i uczniów.

Użytkownicy bezpłatnej wersji aplikacji, gwarantującej dostęp do e-dziennika za darmo, mają również możliwość rozbudowania jej funkcjonalności o „Mobilne dodatki”. Wariant ten poszerza wersję bezpłatną „Dostęp do e-dziennika” o takie usługi dodatkowe jak mobilny dostęp do wiadomości, zadań domowych, szybkiego podglądu na dziś i jutro czy personalizacji konta. Usługa dodatkowa „Mobilne dodatki” kosztuje 25 zł rocznie. Dochód ze sprzedaży przeznaczony jest na dalszy rozwój aplikacji związany z oczekiwaniami użytkowników oraz na akcję dobroczynną „JESTEM MOBILNY. POMAGAM!”, która dzięki fundowaniu stypendiów dla potrzebujących uczniów pozwoli wyrównywać ich szanse edukacyjne.

Więcej informacji o nowej aplikacji oraz akcji dobroczynnej „JESTEM MOBILNY. POMAGAM!” można znaleźć pod adresem www.synergia.librus.pl/aplikacjemobilne.

***
Firma LIBBRUS dostarcza rozwiązania edukacyjne dla polskich placówek oświatowych i jednostek samorządowych od 2002 roku i jest obecnie największym dostawcą systemu e-dzienników w Polsce – z rozwiązania LIBRUS Synergia korzysta ponad 4 tysiące szkół i ponad 2,5 miliona użytkowników. Działalność firmy obejmuje również szkolenia, warsztaty oraz konferencje przygotowywane przez wewnętrznych trenerów oraz doświadczonych edukatorów współpracujących z Centrum Kształcenia Nauczycieli Librus. Więcej informacji: www.librus.pl.