Librus zapewni szkołom bezpłatne wsparcie i nie zmieni cen w roku reformy

Nowa reforma oświaty od września 2017 roku zmieni funkcjonowanie szkół, przywracając 8-letnie szkoły podstawowe, 4-letnie szkoły licealne oraz 3- i 2-letnie szkoły branżowe. LIBRUS, od lat jeden z największych dostawców technologii wspierającej rozwój oświaty, dostosuje wszystkie swoje systemy on-line do wymogów reformy i zapewni wsparcie techniczne. W przeciwieństwie do wielu podmiotów na rynku, firma nie obciąży szkół kosztami związanymi z reformą.

Wszystkie e-produkty LIBRUS zostaną dostosowane do nowych wymogów w ramach automatycznych aktualizacji, które będą udostępnione bez dodatkowych opłat we właściwym, wynikającym z przepisów terminie. Dotyczy to m. in. dziennika elektronicznego, z którego korzysta ponad 4200 szkół w całej Polsce. Wszystkie placówki będą miały do dyspozycji wsparcie techniczne dostępne bez dodatkowych opłat.

Reforma wymaga od nas wszystkich ponoszenia nieplanowanych kosztów, jednak nasza firma nie wykorzysta nowych przepisów do zmiany cennika, wprowadzenia abonamentu na wsparcie techniczne czy przeniesienia na szkoły kosztów dostosowania oprogramowania. W ten sposób chcemy realnie wesprzeć szkoły w reformie, nie tylko w hasłach reklamowychmówi Marcin Kempka, prezes firmy LIBRUS.

Dla placówek, które w nowym roku szkolnym zostaną przekształcone lub połączone z innymi, udostępniona zostanie możliwość skorzystania z łatwej procedury cesji umów. W ramach wspierania szkół w okresie reformy LIBRUS zdecydował również o zamrożeniu cen – w roku wdrażania zmian w oświacie zasady wyliczania ceny za usługi nie ulegną zmianie na niekorzyść klientów.

Już teraz firma zwiększyła zasoby ekspertów, edukatorów oraz pracowników administracji, by na każdym etapie zmian móc szybko reagować oraz udzielać profesjonalnego wsparcia. Wszelkie pytania można kierować do biura firmy (librus.pl/kontakt). Zawiłości prawne i administracyjne związane z nadchodzącą reformą edukacji wyjaśniać będą także eksperci serwisu Doradca Dyrektora (dyrektor.librus.pl) oraz kadry Centrum Kształcenia Nauczycieli LIBRUS (ckn.librus.pl).